B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Gratis en betaalde aanstuurprogramma's voor je printer
Plaats reactie
3drob
Berichten: 1539
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door 3drob » 26 jul 2020, 17:18

Ik heb nog eens gerommeld met serial porten en Baud rate van 115200 naar 250000
Hij zegt : 1 succeeded
Ik zet die software – bla bla bin op het mini SD kaartje via een grotere verloop SD kaart –
Die zet ik dan ik de: BIGFREETECH SKR E3-DIP V1.1 en zet de voeding aan –
In dit geval een 12V gel accu met schakelaartje een stby LED zekering en schakelaar.
Ik heb er twee stepstickjes op A4988 met de motoren er aan.
Het schermpje blijft zeggen : No printer attached!
( ik ga nu ff STIL in een KLEIN hoekje zitten HUILEN! Goed? ) ;)

VrGr Rob
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

wim62
Moderator
Berichten: 578
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door wim62 » 26 jul 2020, 18:01

Dat kun je aanpassen .
in het start scherm naar menu , settings , uartspeed .
Daar kun je de waardes mee veranderen .
Gr Wim

Anet A6 met Tatara frame en quadcopters.

3drob
Berichten: 1539
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door 3drob » 27 jul 2020, 20:58

Ik denk zal eerst 1 en daarna 2 Thermistors aansluitenwie weet valt die BTT daar over,
Maar niks hoor hij blijft het zeggen: No printer attached!
Ook nog even gekeken met ventilatortje ( je weet maar nooit! ) maar 1 ventilatortje draait 100% -
De andere helemaal niet, krijg hem ook niet via dat paneeltje aan het draaien.
.
Ik had hier(op deze plaats) daarnet al dreigende taal geschreven over ritueel verbranden en wou een foto gaan maken van het BTT bordje met daarbij mijn bijl. :x ( niet omdat het moet, maar…… )
MAAR bedacht me, ik zal nog EEN(1) dingetje proberen.
En dat is via de laptop met Repetier Host en dus USB er in en connecten en waarachtig hij werd GROEN!!! :shock: .....ZUCHT!!! :D
MAAR het schermpje blijft zeggen: No printer attached! :?
Dus nu denk ik dat het schermpje niet is aangemeld door mij! ( natuurlijk mijn eigenste fout! )
Nu zal ik dat dus gaan moeten uitvinden, als een van jullie daar iets over kan vertellen dan graag?

MAAR Rob nu wel weer een beetje meer blij! :D
(maar wel een gevecht hoor mensen, misschien vinden jullie mij een klagertje oké kan best)
VrGr Rob
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Zappa
Berichten: 130
Lid geworden op: 08 nov 2019, 16:29
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door Zappa » 28 jul 2020, 01:49

Gebruik je een TFT scherm van BTT? En staat deze in touch mode wanneer jij de melding 'no printer attached' krijgt? En doet deze het wel als het scherm in tekst mode staat?
Dan heeft het te maken met de baudrate die je op het scherm in touch mode kunt instellen. Speel eens met die waarde. Grote kans dat het daaraan ligt.
Printer 1: Wanhao Duplicator i3+
Printer 2: Die is er niet meer...
Overig: Palette 2
Print met: 123-3d, AprintaPro, FilamentWorld, Fillamentum, FormFutura, Innofil, Polymaker, PrimaCreator, ProtoPasta.
SW: Fusion360, S3D

René
Berichten: 195
Lid geworden op: 04 jan 2020, 20:23
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door René » 28 jul 2020, 10:36

Ik kwam dit tegen op het web.

Definitely it's a firmware mistake, it initiates error with out checking

BIGTREETECH-TouchScreenFirmware-master\TFT\src\User\Menu\menu.c
line 63: static REMINDER reminder = {{0, 0, LCD_WIDTH, TITLE_END_Y}, 0, STATUS_UNCONNECT, LABEL_UNCONNECTED};
there is no if or else statement so it will be on the screen forever.

BIGTREETECH-TouchScreenFirmware-master\TFT\src\User\API\Language\language_en.h
Line 72: #define EN_UNCONNECTED "No printer attached!"

Hieruit blijkt dat er een fout in de firmware zit.

René
Ender3P
Als je Ender hotend het niet meer doet, Reparatie
René

3drob
Berichten: 1539
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door 3drob » 28 jul 2020, 12:27

Hallo Zappa,
Nee de baudrate is het niet, en heb ook wat truckjes gezien/nagedaan maar helaas.
Dit is wat ik heb:
https://cdn.shopify.com/s/files/1/1619/ ... 1563616118
zo’n smal schermpje (ik ben achter af gezien te gierig geweest! Had het grote spul moeten kopen!)
Zappa dankjewel voor jou reactie!
:thumbsup:
Hallo René,
Kun je me MEER vertellen maar dan op zijn Jip & Jannekes alsjeblieft?
Ik ben geen software master heb ook veel hulp gehad maar nu zelf aan het boxen.
Ook jij hartstikke bedankt voor de reactie!
:thumbsup:
VrGr Rob
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Robbel2005
Berichten: 531
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Locatie: De Panne - Belgie
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door Robbel2005 » 28 jul 2020, 12:52

René schreef:
28 jul 2020, 10:36
Hieruit blijkt dat er een fout in de firmware zit.
https://github.com/bigtreetech/BIGTREET ... o%20update
3D-Printer ***Anet A6*** - firmware Marlin 2.0.1/Tatara frame/3DV6/SKR V1.3/tmc2208/Bltouch
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗═╦═╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║ .╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩═╚╝
▄██▀░░░▀██▄

3drob
Berichten: 1539
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door 3drob » 28 jul 2020, 13:12

Ik denk dat ik strakjes dit zal moeten gaan na doen:
https://github.com/bigtreetech/BIGTREET ... enFirmware
of dit:
https://www.youtube.com/watch?v=l1Putn10_Ek
.
Als deze man zijn scherm aanmeld laat hij zijn Reset draad los zitten:
https://www.youtube.com/watch?v=rexqrW6PbnQ
.
Misschien is dit de goeie info:
https://www.youtube.com/watch?v=_Gk1er1huds
.
VrGr Rob
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

René
Berichten: 195
Lid geworden op: 04 jan 2020, 20:23
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door René » 28 jul 2020, 14:33

In de eerste video is het bord ingebouwd in de printer en alles aangesloten.
Is dat bij jou ook zo of ligt het bord gewoon op je bureau?

Als het laatste het geval is, bouw het bord eens in en kijk dan of het gaat werken.

René
Ender3P
Als je Ender hotend het niet meer doet, Reparatie
René

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast