E3D V6 op ANET A6

Vragen over het gebruik van de printer, toepassingen etc.
3drob
Berichten: 877
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: E3D V6 op ANET A6

Bericht door 3drob » 08 dec 2018, 19:14

Hallo allemaal,

Ja dat is de zelfde koelpasta!

:idea: :arrow: Als daar een gevulde koek bij zit dat stap ik ook in de auto! LOL ;)

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

henkie
Berichten: 25
Lid geworden op: 06 dec 2018, 11:03
Contacteer:

Re: E3D V6 op ANET A6

Bericht door henkie » 08 dec 2018, 19:21

3Dwim schreef:
11 nov 2018, 13:52

En dan: bowden of direct ?

Maak hem dubbel. Als je met flex filament aan de gang wilt is een direct extruder zeer aan te bevelen.
Ik gebruik bij normaal hard filament de bowden, als ik flex wil laden dan zet ik er de direct even op.

Flex of nylon wil zich nog wel eens ronddraaien in de bowden extruder. Even ombouwen voorkomt
een berg ellende.

Henk

wim62
Moderator
Berichten: 158
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: E3D V6 op ANET A6

Bericht door wim62 » 09 dec 2018, 18:20

Ik hebt de e3d v6 aangesloten op het orginale anet a6 board .
Maar ik krijgt de volgende foutmelding .
Afbeelding

Als ik de nozzle temp wil instellen blijft deze gewoon op 0 staan .
Wie weet hier raad mee ?
Het betreft een E3D v6 12v40w van https://www.gearbest.com/3d-printer-par ... id=1433363

gr Wim
Anet A6 en quadcopters

kaphaak
Berichten: 463
Lid geworden op: 18 sep 2017, 22:27
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: E3D V6 op ANET A6

Bericht door kaphaak » 09 dec 2018, 18:41

Bij Prusa betekent dit een defecte thermistor dus ik zou dat even checken. Als het goed is heb je er sowiso twee eentje ter controle van de temperatuur van je heatbed en de andere ter controle van je heatblock bij je nozzle.

Grt Ronald.
Originele Prusa i3 MK3 kit

Robbel2005
Berichten: 212
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Contacteer:

Re: E3D V6 op ANET A6

Bericht door Robbel2005 » 09 dec 2018, 19:24

In dit geval zal de temperatuurvoeler niet defect zijn, maar van een ander type.
In Marlin kan je dat type instellen, maar niet in de standaard fabrieksfirmware.
Wat je kan doen, is de temperatuurvoeler van je oorspronkelijk hotend gebruiken in je E3D V6 hotend ipv het nieuwe. Dan hoef je niks in de firmware te wijzigen.
3D-Printer ***Anet A6*** - firmware Marlin 1.1.9 met autolevel/inductive probe-Frankenstein
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗─╦╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩╚╝
▄██▀░░░▀██▄

wim62
Moderator
Berichten: 158
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: E3D V6 op ANET A6

Bericht door wim62 » 09 dec 2018, 19:37

Ik vermoed dat je gelijk hebt .
Hebt de thermistor stekker van de heatblock verwisselt met die van de heatbed en dat werkt .
Dus ik denk dat ik de thermistor van de orginale heatblock in de E3D v6 ga zetten en testen .

gr Wim
Anet A6 en quadcopters

Robbel2005
Berichten: 212
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Contacteer:

Re: E3D V6 op ANET A6

Bericht door Robbel2005 » 09 dec 2018, 20:05

In de documentatie van je hotend staat 100 k thermistor, 1% 3950
In Marlin is dit type 11
Dus, als je originele firmware gebruikt best thermistor veranderen ...
Anet A6 thermistors zijn volgens de in Marlin bijgevoegde standaard files type 5, maar iemand heeft dit nagevlooid, en in de originele firmware gebruiken ze type 1. Maar type 11 is natuurlijk iets helemaal anders, vandaar dat ie van slag gaat.
Afbeelding

Afbeelding
3D-Printer ***Anet A6*** - firmware Marlin 1.1.9 met autolevel/inductive probe-Frankenstein
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗─╦╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩╚╝
▄██▀░░░▀██▄

wim62
Moderator
Berichten: 158
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: E3D V6 op ANET A6

Bericht door wim62 » 11 dec 2018, 21:07

Zo de E3D V6 zit op mijn Anet A6 printer en het werkt .
Alle onderdelen had ik al een tijd geleden geprint .
Alleen tijdens het demonteren van de oude orginale x as wagen kwam ik er achter dat de kabel van de fan 2 behoorlijk gesmolten was .
Dus die hebt ik vervangen voor een andere .
Maar omdat deze was ingerold in een soort kabelbinder (die bij de printer was geleverd) hebt ik het niet kunnen zien .
Dus Anet gebruikers controleer regelmatig de kabels van je printer .
Na alles weer te hebben opgebouwd en afgesteld hebt ik een testkubes van 25x25 mm geprint .
Nagemeten met de schuifmaat , en deze was 24,88 mm .
Ik doe het hiervoor .
Al met al vind ik het een geslaagd project .

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

De testkubus
Afbeelding

Afbeelding

Het kan zijn dat er in de toekomst nog veranderingen en verbeteringen worden aan gebracht .
Je blijft sleutelen aan een Anet A6 , en dat vint ik het mooiste .

gr Wim
Anet A6 en quadcopters

Rob52
Berichten: 312
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: E3D V6 op ANET A6

Bericht door Rob52 » 11 dec 2018, 21:14

Mooi project. Maar die afwijking vind ik toch nog best groot. Dat is 2%. Als zich dat op dezelfde wijze voortzet bij grotere prints dan heb je bij 10 cm al een afwijking van 2 mm. Het zal voor veel dingen niks uitmaken, maar als de maat van belang is dan is het toch vrij onnauwkeurig.
Groeten, Rob.

Anet A8.

wim62
Moderator
Berichten: 158
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: E3D V6 op ANET A6

Bericht door wim62 » 11 dec 2018, 22:09

Daar hebt je gelijk in.
Ik zal mij er iets meer in gaan verdiepen om het nauwkeuriger te krijgen .

Gr Wim
Anet A6 en quadcopters

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 0 gasten