Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Aanbieders, zelfbouw projecten, ervaringen etc mbt 3D printer bouwpakketten en onderdelen.
3drob
Berichten: 912
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door 3drob » 23 sep 2018, 13:15

Hallo GJ,

Misschien heb je het al geprobeerd maar heb je ook geprobeerd om NET voor dat je de software start
Ook geprobeerd om de RESET even in te drukken?
Misschien is het gel . l maar ik heb hier ook wel eens met Arduino gehad dat ik met de hand zelf reset moest indrukken.
Dus handmatig resetten!

Heb je ook nog met de snelheid aan het stoeien geweest?
BAUDRATE ik zeg maar wat.

Dus NET kort voor de software ging laden nog eerst RESET in drukken.
Ik deed Arduino software upload starten en als ie dan bezig was reset drukken.
Misschien lukt het je toch nog, dat zou fijn zijn!

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Ahjwinth
Berichten: 27
Lid geworden op: 18 sep 2018, 12:38
Locatie: Beesd/Beemster
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door Ahjwinth » 23 sep 2018, 14:31

Ik heb hetzelfde. Ik ben een beginer en wilde Marvin op de Anet A6 laden.
Het bordje is van Anet met versie 1.5 gemarkeerd. Als ik via Arduino IDE de bootloader probeer te (via USB) laden geeft Arduino een error. Het lijkt er op dat deze mogelijkheid is geblokeerd. Als iemand nog een tip heeft hoor ik het graag.
Anet A6, 2 Mosfets en een aantal andere modificaties, orgineel Hotend. Hypercube Evolution in aanbouw

3drob
Berichten: 912
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door 3drob » 23 sep 2018, 14:53

Jongens er moet potvers toch wel een manier zijn?!
Dit is niet grappig meer zeg.
Dit zou toch de manier moeten zijn om eerst een Bootloader te laden:
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... 4w_qAsAwlM

Ahjwinth deze is ook voor jou:
viewtopic.php?f=31&t=2671

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

gjvo
Berichten: 19
Lid geworden op: 18 sep 2018, 21:51
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door gjvo » 24 sep 2018, 08:53

Rob, als je het via de J3 aansluiting met de USBASP doet dan hoef je geen baudrate in te stellen.
Wat die duitser al zei, een Anet clone is iets mee gedaan zodat het niet geflasht kan worden.
Ik heb alles wat ik weet uitgeprobeerd.
Ik heb de Atmega onder een loep bekeken, gekeken of er een aansluiting niet OK is.
Printbanen gevolgd, niets te vinden.
Het kan dus gewoon niet.

De Arduino Atmega heb ik binnen 3 minuten geflasht met de firmware.
Dus de spullen die ik heb werken prima.
Ik zie wel veel meer mogelijkheden met het ramps bordje.
Ook leuk dat je een custom startscherm kan maken en dat je de instellingen handmatig vanuit het scherm op kan slaan.
Bij dit bordje heb ik de A4988 drivers gekocht, het bordje wat uit China gaat komen krijgt de stillere TMC2208 drivers.

Nu nog even de kabels aansluiten en dan kijken wat ie doet.
Als alles electronisch werkt dan gaan we mechanisch verder.

De Anet clone gaat de vuilnisbak in.

GJ

3drob
Berichten: 912
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door 3drob » 24 sep 2018, 09:03

Je hebt gedaan wat je kon!
Nou MEER succes dan met de Arduino en de Ramps.
Maar dat zal wel lukken denk.

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

hardy
Berichten: 181
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door hardy » 24 sep 2018, 09:20

Ik zou het zelf wel verder willen uitzoeken, desnoods met dunne draadjes rechtstreeks de miso,mosi,reset,vdd,vss van de chip aansluiten, maar je kunt ook uitzoeken welke van die pennen niet is doorgevoerd naar de connector, en deze dan alsnog met een los draadjes verbinden.

Hardy

gjvo
Berichten: 19
Lid geworden op: 18 sep 2018, 21:51
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door gjvo » 24 sep 2018, 19:55

Hardy, ik kan inderdaad wel kijken welke aansluitingen er wel en niet naar de Atmega lopen maar dat vind ik zonde van de tijd.
Ik heb nog een CNC router in aanbouw, een CNC schuimsnijder bijna af en dat Ramps bordje wat al bijna draait.
En dat Ramps bordje is veel leuker en alles werkt zoals ik dat wil.

GJ

hardy
Berichten: 181
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door hardy » 24 sep 2018, 20:23

Helemaal mee eens, zo'n rampsboard is veel leuker, ik heb er zelf ook 2 in het gebruik, maar ik vind het ook altijd wel interessant om zoiets toch uit te zoeken waarom dat niet wil werken.

Hardy

gjvo
Berichten: 19
Lid geworden op: 18 sep 2018, 21:51
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door gjvo » 24 sep 2018, 21:55

Normaal gesproken vind ik het ook leuk om dingen uit te zoeken.
Het is ook mijn werk geweest maar bij dingen als microprocessors en SMD geef ik het al snel op.
Veel te priegelig en als CTC zegt dat het niet kan, een duitse winkel zegt dat het niet kan, waarom zou ik het dan nog proberen.

@ahjwindt
Probeer het eens met Arduino IDE.
Dat zou moeten werken als het een echt Anet bord is.

GJ

Ahjwinth
Berichten: 27
Lid geworden op: 18 sep 2018, 12:38
Locatie: Beesd/Beemster
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door Ahjwinth » 24 sep 2018, 22:24

Hoi GJ,

Ik heb via Arduino IDE en de USB aansluiting geprobeerd de bootloader te laden maar zonder succes. Ik heb voor 1.09 USBASP gekocht. Alleen even een maandje wachten tot hij is thuis gestuurd. Ik ga het daarmee proberen. Ik zal laten weten of het gelukt is.
Het is een orgineel Anet Board V1.5. de printer gekocht bij 123-3D dus dan neem ik aan dat het orgineel is.

Korte andere vraag, heb jij bij een RC modelclub gevlogen in de buurt van Alkmaar? Dan kennen we elkaar.

Mvg,
Alex
Anet A6, 2 Mosfets en een aantal andere modificaties, orgineel Hotend. Hypercube Evolution in aanbouw

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast