Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Aanbieders, zelfbouw projecten, ervaringen etc mbt 3D printer bouwpakketten en onderdelen.
gjvo
Berichten: 19
Lid geworden op: 18 sep 2018, 21:51
Contacteer:

Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door gjvo » 20 sep 2018, 21:31

Ik heb de spindels van mijn CTC i3 vervangen dus de pitch is geen 1,25 maar 2mm geworden.
Het aantal steps op de Z-as moet dus teruggebracht worden.
Ik heb met Repetier de instellingen veranderd en dat gaat goed.
Afgesloten met M500 (opslaan in eeprom).
Maar als ik een power down doe dan heeft ie weer zijn default settings, dus die 1,25mm pitch.

Ik heb Marlin software voor de Anet A8 gevonden en dat geprobeerd te flashen maar krijg steeds het volgende:
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x03

Het is het rode moederbord wat erin zit.
Heeft iemand anders ook al dit probleem gehad?

Zo ja.. hoe is het opgelost?

GJ

gjvo
Berichten: 19
Lid geworden op: 18 sep 2018, 21:51
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door gjvo » 22 sep 2018, 10:43

Na wat heen en weer mailen met een winkel in Duitsland blijkt dat het board niet geflashed kan worden.
Heel misschien werkt het met een programmer maar het kan zijn dat ik het board dan stukmaak.
Dus ik heb maar een Ramps 1.4 setje besteld bij Tinytronics.
Ik had er al 1 in China besteld maar dat dat duurt me te lang en dat ga ik dan wel gebruiken om een cnc router mee aan te sturen.

GJ

Robbel2005
Berichten: 285
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Locatie: De Panne - Belgie
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door Robbel2005 » 22 sep 2018, 11:13

Is dat een Anet moederbord wat erin zit??
3D-Printer ***Anet A6*** - firmware Marlin 1.1.9/Tatara frame/3DV6
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗─╦╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩╚╝
▄██▀░░░▀██▄

hardy
Berichten: 235
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door hardy » 22 sep 2018, 12:17

Als het dit board is dan kan dat gewoon geflashed worden, en stuk maken lukt eigenlijk helemaal niet, zit gewoon een atmel controller op, ik heb hier zelf al eens een nieuwe controller chip op zo'n board van een kennis gesoldeerd (was goedkoper dan een heel nieuw board), die hem dus wel had opgeblazen door een te hoge spanning op één van de poorten te zetten, dus die nieuwe chip was nog helemaal leeg en heb hier ook wel weer de software in gekregen, was wel even zoeken natuurlijk.
Afbeelding

Hardy

gjvo
Berichten: 19
Lid geworden op: 18 sep 2018, 21:51
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door gjvo » 22 sep 2018, 14:35

Het is inderdaad een clone Anet V1.0 board.
Een origineel Anet board (waar echt Anet op staat) kan je wel flashen via Arduino IDE en USB.
Er schijnt wel een mogelijkheid te zijn door met de USBASP programmer een bootloader te branden.
En daarna zou je via Arduino IDE de firmware moeten kunnen flashen.
Maar bij sommige clones werkt dat ook niet, dus vandaar het Ramps bordje.
Met het Ramps bordje ben ik ook wat vrijer met experimenteren, er is veel meer documentatie over te vinden dan over de Anet.

Ik heb inmiddels alles in huis, dus om te beginnen maar even met de bootloader aan de gang.

GJ

hardy
Berichten: 235
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door hardy » 22 sep 2018, 18:33

Dan zou je die van jou ook moeten kunnen flashen, want uiteindelijk is het alleen maar de controllerchip die je programmeert, en via usb moet dat gewoon kunnen, en anders met losse draadjes via de io contacten.
Het kan natuurlijk wel zijn dat b.v. het display niet ondersteunt wordt in software die je erin wilt zetten, maar dan krijg je een andere foutmelding.
Die fout melding die jij meld had ik destijds eerst ook, ik weet nu even niet meer hoe ik dat opgelost heb, was gewoon ergens in instellings fout.

Hardy

vincent1971
Berichten: 150
Lid geworden op: 25 feb 2016, 15:05
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door vincent1971 » 23 sep 2018, 00:29

Net onder de processor zie je een zes pins lege connector... je kan kiezen om er een bootloader in te doen door of een usbasp te kopen of een arduino uno te nemen. Daarn kAn je via de USB poort elke firmware erinzetten

gjvo
Berichten: 19
Lid geworden op: 18 sep 2018, 21:51
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door gjvo » 23 sep 2018, 09:34

Klopt, dat weet ik en heb ik gisteren ook al geprobeerd.
Via de J3 aansluiting met Arduino IDE.
Ook dat lukt niet, het komt gewoon niet bij de processor, exact zoals die duitsers zei.
Straks even met een andere laptop en een ander programma (extreme burner) nog even proberen.
Als dat ook weer niet lukt dan ben ik er klaar mee, dan gaan we met de Arduino spelen.
Dan wordt de hele printer verbouwd, alu frame, optische eindstops, auto levelling.

GJ

3drob
Berichten: 970
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door 3drob » 23 sep 2018, 09:58

Hallo allemaal,

Ik heb er geen verstand van en misschien moet ik mij er niet mee bemoeien maar misschien bedoelen jullie dit:
https://www.th3dstudio.com/knowledge-ba ... deo-guide/
Of dit:
https://www.instructables.com/id/HOW-TO ... DUINO-UNO/

https://www.google.nl/search?biw=1920&b ... Iko-Xci1qE

https://www.google.nl/search?q=Anet+V1. ... =938&dpr=1
Misschien zit er wat bij?

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

gjvo
Berichten: 19
Lid geworden op: 18 sep 2018, 21:51
Contacteer:

Re: Probleem met firmware CTC i3 B Pro

Bericht door gjvo » 23 sep 2018, 12:31

Hij communiceert gewoon niet met de Atmega.
Ergens is een verbinding niet OK of onderbroken.
Iets wat de duitser ook al zei, dat dat bij de clone zo was.

Afbeelding

Nu snel met de Ramps verder.

GJ

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten