Pagina 1 van 1

Quoten/citeren of reactie plaatsen, het hoe en waarom.

Geplaatst: 22 jan 2020, 14:13
door Rob52
Zoals al eens eerder vermeld ben ik moderator op een motorforum. Op dat forum werd er (ook) te pas en vooral te onpas gequote. De ene na de andere quote en liefst dan nog eens 4 of 5-voudig geneste quotes met een meervoud aan foto's erin. Je zult begrijpen dat dit de leesbaarheid absoluut niet ten goede komt, of eigenlijk kwam. Want al vele jaren wordt dat niet meer gedaan, maar wordt er geantwoord op een voorgaand bericht zonder quote en waar wel van toepassing geciteerd zoals het wel hoort.

Aangezien ik op het 3Dprintforum dit fenomeen ook heel erg vaak tegenkom wil ik toch een kleine uitleg geven die ik ook ooit op dat andere forum heb gezet. Tegenwoordig hoef ik nog maar sporadisch berichten aan te passen en dat zijn dan meestal nieuwkomers. Het resultaat is een veel rustiger en en aangenaam leesbaar forum.

Ik ben hier geen moderator maar wil toch graag even dit bericht delen. Met de medewerking van de leden kan het allemaal net iets lekkerder leesbaar worden. Hartelijk dank voor de aandacht. 8-)

Hieronder hetgeen ik op het andere forum heb gepost.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste forumleden,

Het leesbaar houden van een forum kost het forumteam een hoop tijd omdat niet iedereen even bekwaam is in het hoe, wat en waarom bij het gebruik van het forum. Op zich geeft dat niet want daarvoor is het forumteam er ook om het in rechte banen te leiden. Echter, er wordt uiteindelijk toch wel enige discipline van de gebruikers verwacht. Vandaar nu toch maar even een aanwijzing hoe een reactie correct te plaatsen en het voor iedereen een beetje leesbaar te houden. En natuurlijk geldt deze regel voor al die anderen, want jij doet het natuurlijk altijd al goed :roll: . Maar goed dan toch maar even voor al die "anderen" die het nog niet helemaal begrepen hebben of niet wisten.

1. Reageer je direct op het bericht ervoor dan klik je op de knop "plaats reactie" links onderaan in het onderwerp en onder het desbetreffende bericht. En je schrijft je reactie.
2. Reageer je direct op het bericht ervoor maar wil je een deel uit het voorgaande bericht "high lighten" dan klik je op de knop "citeer" rechts bovenin het desbetreffende voorgaande bericht. Vervolgens wis je alle overbodige tekst en/of eventuele fotolinks in het onderwerp. Dan schrijf je je reactie op het voorgaande bericht. Let er wel op dat je tijdens het wissen de quote tags niet per ongeluk verwijdert of beschadigt.
3. Reageer je op een bericht dat verder terug staat dan kun je om dat duidelijk te maken op de "citeer" knop in dat bericht klikken en dan het hele bericht of een deel ervan gebruiken en vervolgens je reactie schrijven. Dit kun je ook combineren met diverse andere reacties, maar daar is net weer even wat meer handigheid voor nodig die we niet meteen van een ieder (mogen) verwachten. Kun je dat wel, dan is dit bericht vast niet voor jou bedoeld :mrgreen:
4. En dan de al wel bekende tussenoplossing is het "at teken", @ deze dus. Reageer je op een willekeurig eerder bericht dan kun je dat duidelijk aan een forumlid richten door de zin te beginnen met @ Nickname van het forumlid, en dan je reactie te schrijven. Zo kun je ook heel gemakkelijk meerdere reactie aan diverse forumleden direct plaatsen in 1 bericht.

Vergelijk het maar met een gewoon gesprek. Daarin citeer je eigenlijk alleen maar iemand wanneer je op iets terug valt dat iemand anders zei of als het een bepaald deel uit het voorgaande gesprek betreft. Je herhaalt niet iedere uitspraak van degene waarmee je in gesprek bent. Zo is het ook met een forum. :wink: Je citeert dus nooit de gehele tekst uit het bericht ervoor om je reactie te geven. Het is wel duidelijk dat je daarop reageert zonder die quote.

Het is dus allemaal niet zo moeilijk, je moet het alleen maar even weten.

Namens het forumteam hartelijk dank voor je medewerking!

Re: Quoten/citeren of reactie plaatsen, het hoe en waarom.

Geplaatst: 22 jan 2020, 20:27
door wim62
Dat hebt je netjes verwoordt .

Re: Quoten/citeren of reactie plaatsen, het hoe en waarom.

Geplaatst: 22 jan 2020, 20:30
door katjache
top

Re: Quoten/citeren of reactie plaatsen, het hoe en waarom.

Geplaatst: 22 jan 2020, 20:33
door Rob52
@ Wim62

Misschien kun je het sticky maken?

Re: Quoten/citeren of reactie plaatsen, het hoe en waarom.

Geplaatst: 30 mei 2020, 19:24
door Rob52
Ik geef het maar weer eens een schopje. Ik zie dat er veel mensen (o.a. nieuwe leden) veel en veel te vaak onnodig en vaak ook nog eens genest quoten. Lees het begin van dit topic eens en gebruik gewoon de knop "Plaats reactie". Leest allemaal een stuk prettiger.

Re: Quoten/citeren of reactie plaatsen, het hoe en waarom.

Geplaatst: 09 jun 2020, 16:22
door Admin
Bedankt voor je nuttige bijdrage Rob!

- Dit bericht is verplaatst naar het algemene 3Dprintforum.nl subforum en ik heb er meteen een sticky post van gemaakt.

FYI: Nesting levels voor quotes op dit forum staat op maximaal 3.