FreeWare altenalief voor simplify-3D

Gratis en betaalde aanstuurprogramma's voor je printer
Plaats reactie
hardy
Berichten: 60
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Contacteer:

FreeWare altenalief voor simplify-3D

Bericht door hardy » 03 nov 2018, 22:35

Ik ben ben via een youtube filmpje bij IdeaMaker van Raise3D terecht gekomen, en heb nu hun gratis slicer geinstalleerd om te proberen.
Het blijkt een hele fijne slicer te zijn, de mogelijke instellingen zijn heel uitgebreid en toch overzichtelijk en ook het support is helemaal naar je eigen hand te zetten, wat cura nog steeds niet heeft, ik denk dat ik dit wel eens mijn nieuwe vaste slicer zou kunnen worden.
https://www.raise3d.com/pages/ideamaker
Hier test ook MakersMuse het, en ziet bijna als een copy van simplify3D.
https://www.youtube.com/watch?v=F7JuMa35IjA

Hardy

3drob
Berichten: 716
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: FreeWare altenalief voor simplify-3D

Bericht door 3drob » 04 nov 2018, 20:03

:idea: :arrow:
Ja inderdaad, en gratis ook niet onbelangrijk.
MAAR ik hou het nog ff bij Cura,
ik ben al zo blij als het allemaal werkt en ingesteld is.

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Relicaddict
Berichten: 216
Lid geworden op: 31 mar 2018, 11:13
Contacteer:

Re: FreeWare altenalief voor simplify-3D

Bericht door Relicaddict » 06 nov 2018, 19:16

Simplify3d heb ik ook, maar vind het helemaalk niet zo fijn werken.
Met name het instellen van de printer is nogal een gedoe bij mijn model.
Ben ook wat meer voor cura met name voor de instellingen.
Gr, Ton.

hardy
Berichten: 60
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Contacteer:

Re: FreeWare altenalief voor simplify-3D

Bericht door hardy » 06 nov 2018, 23:03

Simplify ken ik verder ook niet, maar ideamaker vind ik toch veel overzichtelijkere dan cura met zijn vele mogelijkheden waarvan je door de bomen het bos niet meer ziet, daaarom gebruikte ik tot nu toe nog veelal een oude cura versie, maar ideamaker heeft veel meer mogelijkheden en die dan toch nog overzichtelijk blijven, en vooral het kunnen aanpassen van de support structuur vind erg fijn.
Het is natuurlijk wel weer opnieuw inwerken in de software, maar ik ben er nu wel blij mee.

3Dwim
Berichten: 334
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden
Contacteer:

Re: FreeWare altenalief voor simplify-3D

Bericht door 3Dwim » 09 nov 2018, 16:09

Heb je alle opties voor cura wel aangezet ?
Ik kwam daar ook wat later achter dat die er waren.
Groet,
Wim

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
SketchUp Pro - expert

hardy
Berichten: 60
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Contacteer:

Re: FreeWare altenalief voor simplify-3D

Bericht door hardy » 09 nov 2018, 17:53

Ik ben er al heel lang mee bezig geweest, maar alle opties zijn er gewoon te veel, moet je dus een keus uit maken, maar welke? de uitleg die er bij staat vind ik niet altijd goed te begrijpen, nu met ideamaker begrijp ik veel beter wat ik aan het doen ben met de diverse instellingen, ondanks het engels, wat het voor mij altijd wel weer iets moeilijker maakt.
De oudere versie van cura (15.04.6) heeft gewoon wel veel minder instel mogelijkheden, maar daardoor kun je ook veel minder fout doen, waardoor je al snel een goed resultaat krijgt.

Hardy

3drob
Berichten: 716
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: FreeWare altenalief voor simplify-3D

Bericht door 3drob » 09 nov 2018, 18:26

Hallo 3Deejertszzz

Ja in het begin raakte ik ook HELEMAAL de weg kwijt met Cura!
Ik had eerst de oude Cura en toen er met de software iets mis ging –
was ik Cura ook kwijt ik dacht nou dan zet ik de nieuwe er wel op.
MAAR ik schrok me rot ik huile huile, mu Cura mu Cura kwijt ;-) LOL
Nee maar ff zonder dolle ik schrok er eerst van, snel toch weer oude Cura er op gezet!
Maar ik dacht ja een vriend had die nieuwe Cura ook,
kdenk moet ik er toch zeker ook mee om kunnen gaan!
Toen bij de oude Cura de nieuwe er bij naast gezet en er mee gaan klooien Y.T. filmpjes gekeken en zo…
Maar ik heb nu ook alles(alle opties) open gezet, en ja dat is inderdaad veel! Maar het went!
:idea: :arrow: En als je dan die Y.T. filmpjes kijkt leer je steeds meer, zoals filament wisselen in Cura:
https://www.youtube.com/watch?v=OG2adhJgkgI
https://www.youtube.com/results?search_ ... +At+Height
( :idea: :arrow: voor oudere Cura kan het geloof ik ook nog!) er staat een filmpje gelolof ik er voor deze denk ik:
https://www.youtube.com/watch?v=fR9elNDwBLI
https://www.youtube.com/watch?v=Rh7VmjOLo0I
ik heb het eerlijk gezegd nog niet gedaan maar ga daar in de toekomst zeker mee experimenteren!

Zo ver weer eventjes.
VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

hardy
Berichten: 60
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Contacteer:

Re: FreeWare altenalief voor simplify-3D

Bericht door hardy » 10 nov 2018, 09:52

3drob schreef:
09 nov 2018, 18:26
Hallo 3Deejertszzz
:idea: :arrow: En als je dan die Y.T. filmpjes kijkt leer je steeds meer, zoals filament wisselen in Cura:

VrGr Rob.
Kan indedaad ook gewoon met de oude cura, gaat daar ook weer eens makkelijker ;)

Hardy

3Dwim
Berichten: 334
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden
Contacteer:

Re: FreeWare altenalief voor simplify-3D

Bericht door 3Dwim » 10 nov 2018, 10:27

Dat kan ook zonder cura.
Op de een of andere manier krijg ik soms het idee dat aan cura magische eigenschappen toegedeeld worden.
Weet iemand of de code (met standaard waarden) van de niet gectiveerde opties wel weggeschreven wordt naar de printer ?
Laatst gewijzigd door 3Dwim op 10 nov 2018, 17:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet,
Wim

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
SketchUp Pro - expert

hardy
Berichten: 60
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Contacteer:

Re: FreeWare altenalief voor simplify-3D

Bericht door hardy » 10 nov 2018, 12:23

Kan uiteraard ook zonder cura, gewoon met je controller op het display, in cura hoef je het alleen niet zelf in de gaten te houden.
En wat dat magische betreft, daarom heb ook ik dit topic gestart en omdat simplify-3D mij simplify ;) te duur is voor alleen maar een hobby.

Welke code bedoel je, de G-code kun je toch gewoon uitlezen en zien wat er allemaal gebeurt, maar de firmware zal moeilijker te doorgronden zijn.

Hardy

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast