Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Gratis en betaalde aanstuurprogramma's voor je printer
Robbel2005
Berichten: 127
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door Robbel2005 » 24 sep 2018, 08:09

>Hi Rob
Heb je in die nieuwe cura reeds je printer toegevoegd? Je kan bij "andere" dan je prusa I3 kiezen, en dan zouden een heleboel voorinstellingen al juist moeten staan voor jouw printer.
Afbeelding
3D-Printer ***Anet A6*** - firmware Marlin 1.1.9 met autolevel/inductive probe
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗─╦╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩╚╝
▄██▀░░░▀██▄

3drob
Berichten: 803
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door 3drob » 24 sep 2018, 09:28

Hallo Robert,

Zoveel keuze uit Prusa’s had ik niet, er stonden er als ik het nog goed heb 2
Maar ik heb daar naar mijn idee wel de goeie uit gekozen.
Hij staat nu ook op Prusa i3.

Ik kan nog wel geloof ik bij: Voorkeuren > Cura konfigureren een andere printer kiezen,
OF bij: instellingen > printer toevoegen dan zou ik er een tweede printer bij zetten. (eens?)

Maar hij staat nu wel voor een Prusa i3 alleen mis ik daar bijvoorbeeld dat je kunt instellen –
Hoeveel rondjes je lecht om het te printen werkstuk.
Dat staat wel bij voorkeuren>instellingen en als je daar een extra vakje aanvinkt dan verandert basic naar Custom.
Maar ik vond het raar dat het niet ook gewoon standaard is ingesteld,
Moet ik er bij zeggen in de oude cura staat dat ook bij expert config.
Daar staat dan: skirt – line count bij mij staat dat op 4 ofwel vier rondjes los van werkstuk rond om.

Afbeelding
VrGr Rob.
Laatst gewijzigd door 3drob op 24 sep 2018, 09:47, 3 keer totaal gewijzigd.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

kaphaak
Berichten: 463
Lid geworden op: 18 sep 2017, 22:27
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door kaphaak » 24 sep 2018, 09:30

3drob schreef:
23 sep 2018, 20:06
kon ook niet anders....

In de hoop dat er iemand is die beter om kan gaan met die nieuwe Cura?
Ja, natuurlijk vraagjes, Als ik met de muis gaat naar:
Instelingen > Printer > ik klik op: Printer Beheren dan kom ik in Voorkeuren daar klik ik op Instelingen.
Dan krijg ik een menu waar ik van alles kan aanvinken,
Maar als ik dat doe schiet er aan de rechter kant in een vakje de tekst van Basic naar Custom selection.
Ik neem aan dat dat goed is, Maar vergaan dan ook de andere settings? Of blijven die staan?

VrGr Rob.
Dat is zeker goed Rob, hoewel ik Cura in die nieuwe versie niet ken betekent Basic dat wat standaard ingesteld staat en Custom selection jouw instellingen dus zodra je iets van hun instellingen veranderd gaat hij van Basic naar Custom.

Grtz Ronald.
Originele Prusa i3 MK3 kit

3drob
Berichten: 803
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door 3drob » 24 sep 2018, 09:54

Hoow Hallo Ronald ook,

Ik was nog bezig om mijn poste te veranderen, Maar het klopt wat jij zegt!
In het linker voorkeuren vak heb ik even skirtafstand aangevinkt en dan verandert rechtsboven het vakje inderdaad van: Basic - naar: Custom selection
MAAR blijven de andere instellingen dan wel staan? Afijn zal ik zelf even moeten controleren natuurlijk.

Afbeelding

Ik vind het trouwens maar raar, of licht het aan mij?
Die rondjes los van het werkstuk rond om er omheen dat is toch iets wat je moet behouden?
Ik bedoel vind het stom dat dat er dan in de Basic niet bij staat!
Die kun je dan zo ie zo op nul zetten als je dat niet wilt,
Maar ik kan mij trouwens ook niet voorstellen dat je die NIET wilt?
Met de bowden heb ik dit absoluut nodig!
In het eerste rondje doet mijn printer nog niet printen,
Bij het tweede rondje word ie pas wakker ;-)
En de printer doet het daarna wat mij betreft goed hoor!

Ik kijk af en toe even naar jou video’s Ronald, erg duidelijk!
https://www.youtube.com/watch?v=vy5VBDCae5o&t=80s

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

kaphaak
Berichten: 463
Lid geworden op: 18 sep 2017, 22:27
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door kaphaak » 24 sep 2018, 10:18

Die rondjes noemen ze dus een skirt en ongetwijfeld is dat instelbaar in Cura. Skirt is sowiso altijd erg handig en je kunt normaal gesproken van alles instellen daarover. Bijvoorbeeld hoever de skirt van het object moet zitten en hoeveel lagen deze moet bevatten. Dus je zult even moeten zoeken naar de term skirt. Ik herinner me van de versie die ik van Cura in het verleden heb gebruikt dat ik bij geavanceerd moest kijken maar weet het dus niet bij deze versie.

Fijn te weten dat mijn videos nog enig nut hebben ;) Zelf ook al het hele weekend aan het klooien met mijn printer maar dat gaat goed komen.

Grtz Ronald.
Originele Prusa i3 MK3 kit

Robbel2005
Berichten: 127
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door Robbel2005 » 24 sep 2018, 10:42

3drob schreef:
24 sep 2018, 09:54

In het linker voorkeuren vak heb ik even skirtafstand aangevinkt en dan verandert rechtsboven het vakje inderdaad van: Basic - naar: Custom selection
MAAR blijven de andere instellingen dan wel staan? Afijn zal ik zelf even moeten controleren natuurlijk. Quote

Rob,
De andere instellingen bljiven staan, tenzij je ze wijzigt... Je krijgt ook de vraag op gegeven moment of je de gewijzigde settings wil behouden of de standaard terug laden.

Heb voor de nieuwe cura een knipsel bijgevoegd waar je kiest welke settings over skirt je zal kunnen zien om te veranderen, en het tweede knipsel laat zien waar je dan de aanpassing zelf doet.
Afbeelding

Afbeelding
3D-Printer ***Anet A6*** - firmware Marlin 1.1.9 met autolevel/inductive probe
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗─╦╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩╚╝
▄██▀░░░▀██▄

3drob
Berichten: 803
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door 3drob » 24 sep 2018, 12:05

Hallo Ronald en Robert,

Ja Ronald ik kijk jou video’s maar moet eerlijk zeggen meer voor de lol,
Ik ben denk ik mag ik wel zeggen een stukje verder.
Van dat skirt ja wist ik en je zegt is handig maar is bij mij gewoon ook noodzakelijk!
Door die bowden bij het opstarten heeft de printer bij mij een soort aanloopje nodig zodoende.
Ik klik bij alle video’s van jou na het kijken het duimpje even aan dus als je er een ziet met een duimpje ;-)
Robert ik moest ff twee keer kijken, maar de jouwe staat op Engels vandaar dat die screenschot niet 100% overheen kwam! LOL
Maar wat mij wel opviel is bij de eerste screenschot staat ie op profiles en bij mij is dat: instellingen!
Zou dat door het Engels kommen?
Nogmaals weer een: MAAR
Ik heb al gezien ik denk dat ik eerst alles moet gaan nakijken en instellen want bijvoorbeeld de temperatuur staat anders enz ……

Los van dit alles, Dankjewel voor jullie hulp!
Ik blijf de nieuwe Cura ingewikkeld vinden maar dat licht waarschijnlijk ook aan mij.
Nu zal (Denk ik) ook Cura voor de Ultimaker wel veel meer uitgebreid ingesteld zijn neem ik aan,
En die andere soort printers zijn natuurlijk iegelijk maar een bijzaak.
We mogen blij zijn dat de software free is!

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

3drob
Berichten: 803
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door 3drob » 24 sep 2018, 21:32

Hallo mensen,

De eerste poging om te printen is mislukt!
Het filament liep vast, de printer heeft een tijdje stil gestaan ook.
Maar ik denk dat de Hobbedbold(Bout met ribbels) vol zit met PLA deeltjes,
Eens in de tijd ff schoon maken daar ontkom je iet aan!
En wie weet is door de trillingen het klemmen van de(bij mij!) vier(4) boutjes die het druklager –
Dat het filament tegen de Hobbedbold drukt wat los gekomen, even controleren dus!
Ik dacht stop er maar even mee, morgen verder.

Nog wel een vraagje?
In de settings van de nieuwe Cura bij: SHELL
Ik denk dat ik per ongeluk een waarde heb verandert!
Nu staat in het vakje: Bovenlagen - bij mij een nul(0) en dat vakje is oranje gekleurd,
Wat hebben jullie daar voor waarde? (bij de oude Cura stond daar een richtwaarde)
Maar wel even weer een screenshot.

Afbeelding

Is er trouwens ook een reset knop? Dat je alle setings weer terug zet?

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

3drob
Berichten: 803
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door 3drob » 25 sep 2018, 13:59

Hallo allemaal,

Hoi hoi hij doet het weer, nog niet 100% maar er zit weer beweging in.
Met de nieuwe Cura 3.4.1 en ook nieuwe witte real filament,
Bij mij is dat verwisselen van filament een beetje een crime met die bowden.
Het was een combinatie van vuile Hobbedbold(Bout met ribbels) los trillen enz…

En heb nu toch uit eindelijk minimaal het Hete bed ietsjes lager gedraaid want –
ik kreeg nu ook het gevoel dat de nozzle zo dicht langs het bed ging dat daar door –
alleen al de boel verstopt gehouden werd. ( zou dat kunnen? )
de laatste print werd de eerste laag echt plat tegen het bed geperst naar wat ik er van zag.
nu nog een beetje, die print had nu ook rond om een olifanten voet. ( kennen jullie dat? )
die termen man man man heb ik allemaal van YouTube, als die er niet zou zijn…….

Nu bij deze eerste test print ook raakte de nozzle af en toe de print helaas.
Hoe ik dat nu weer verhelp, weten jullie wat?
Ik heb in die nieuwe cura wel iets gezien van oplichten voor verplaatsen.
Eigenlijk moet het gewoon standaard niet gebeuren natuurlijk.

Nou tot zo ver eventjes, ik heb mijn print daarnet gestopt want ben er best wel even mee bezig geweest nu.
Vond het ook weer spannend moet nu echt even wat anders gaan doen.

Beste mensen vriendelijke groetjes van hier weer!
VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast