Problemen met TRONXY X3S en RAMPSboard

Vragen over het gebruik van de printer, toepassingen etc.
Guzzi1+
Berichten: 5
Lid geworden op: 22 mei 2018, 20:20
Contacteer:

Problemen met TRONXY X3S en RAMPSboard

Bericht door Guzzi1+ » 22 mei 2018, 20:45

Hallo Allemaal

Na enige weken proberen lukt het mij niet de TRONXY X3s aan de praat te krijgen met een RAMPS 1.4 en Marlin.
Is er iemand die dit wel gelukt is en mij op weg kan helpen?
Ik heb uren youtube en Google erop zitten, maar het ontbreekt mij aan de noodzakelijke kennis en inzicht.
Een duwtje in de rug zou fijn zijn.
vr.gr.

Leendert

vincent1971
Berichten: 51
Lid geworden op: 25 feb 2016, 15:05
Contacteer:

Re: Problemen met TRONXY X3S en RAMPSboard

Bericht door vincent1971 » 23 mei 2018, 13:39

Bij dit soort vragen komt bij mij altijd zoiets op van :'mijn auto doet het niet, wie heeft het ook dat een bwm hutsefluts het niet doet en wie weet hoe dat op te lossen is?' Kortom moet gissen wat je wel en niet gedaan hebt, wat je wel en niet uit gezocht hebt,wat doet het wel en wat doet het niet, software, hardware enzovoort.

wim62
Moderator
Berichten: 89
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Problemen met TRONXY X3S en RAMPSboard

Bericht door wim62 » 23 mei 2018, 15:41

Zit er dan geen handleiding bij ? op sd of via een link .

gr Wim
Anet A6 en quadcopters

3Dwim
Berichten: 285
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden
Contacteer:

Re: Problemen met TRONXY X3S en RAMPSboard

Bericht door 3Dwim » 23 mei 2018, 18:42

He mijn antwoord is weg.
Groet,
Wim

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
SketchUp Pro - expert

3drob
Berichten: 548
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Problemen met TRONXY X3S en RAMPSboard

Bericht door 3drob » 23 mei 2018, 20:04

Leendert rustig aan,
die printer gaat links om of rechts om printen!
MAAR,
Ja je moet je wel een beetje verdiepen in alle techniek die in zo’n printer zit.
De vraag is dus wat doet de printer wel en wat niet?
Je moet ons ook een beetje vertellen wat…….

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Guzzi1+
Berichten: 5
Lid geworden op: 22 mei 2018, 20:20
Contacteer:

Re: Problemen met TRONXY X3S en RAMPSboard

Bericht door Guzzi1+ » 23 mei 2018, 20:57

Hallo allemaal.

Ik begrijp de reacties, maar het is als beginner niet eenvoudig een probleem te analiseren.
En ik ken de uitdrukking RTFM, maar die zat er niet bij.
Eerst even de voorgaande problemen: De MELZI stuurelectronica was na inschakelen al defect.
Pogingen de bootloader er op te zetten mislukte. Toen maar een RAMPS 1.4 met Arduino aangeschaft.
Ook die was niet in orde, weer een RAMPS en Arduino laten komen en dat gaat tot nu toe goed.
De afstelling van de extruder ging moeizaam, maar ik dacht dat het in orde was.
Na inschakeling boorde de extruder zich in het heatbed terwijl code M114 alles op 0 aangaf.
Ook als ik Home gaat de Z even naar beneden.
Zo kan ik nog wel even doorgaan, de leercurve is bij mij nog niet op de juiste hoogte en er is helaas geen,
andere Tronxy in de buurt waar ik het van kan afkijken.
Ik dacht dat ik redelijk technisch was met mijn MTS elektro en 40 jaar ervaring in de techniek, maar ik moet nog veel leren blijkbaar.

3drob
Berichten: 548
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Problemen met TRONXY X3S en RAMPSboard

Bericht door 3drob » 23 mei 2018, 21:52

Hallo Leendert,

Je bent echt de enigste niet hoor!
Ik heb ook zo zitten knoeien man man man breek me de……
MAAR,
Ik heb mijn printer zelf gebouwd en had wel direct in de gaten dat:
je moet de eindschakelaar op de juiste hoogte zetten.
Ik heb hem eerst iets te hoog boven het bed gezet,
EN!!!
Bij mij stond de Z as hoog toen ik hem het bevel gaf om omlaag te kommen.
Zat mijn hand bij de schakelaar van de voeding,
sterker nog ik heb de Z schakelaar expres ff ingedrukt toen de Z as nog lang niet beneden was.
(ff kijken of dat kreng….de Z motoren wel zouden stoppen!)

Maar vertel anders waar je uithangt misschien woont er iemand bij jou in de omgeving?
Wie weet kan iemand je thuis helpen? (je weet maar nooit!)

Tot zo ver heel eventjes (zit film te kijken!) ;)
VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Guzzi1+
Berichten: 5
Lid geworden op: 22 mei 2018, 20:20
Contacteer:

Re: Problemen met TRONXY X3S en RAMPSboard

Bericht door Guzzi1+ » 10 jun 2018, 21:15

Hallo allemaal

Na een paar weken prutsen heb ik nu "hopelijk" het laatste probleem.
Alles werkt nu en ik kan via Pronterface alles redelijk instellen. Als ik een print laad komt het goed in het raster te staan.
En dan geef ik opdracht Print en gaat de z-as direkt naar beneden terwijl ik alles op nul heb staan volgens code 114. Ik heb tijdens het afstellen een keer de z-as heel hoog laten lopen naar 31 cm en nu heeft de computer of printer deze waarde onthouden en gaat dus eerst 31 cm naar beneden. Dat is geen goed idee want de nozzle staat op 0,4 mm boven het bed.
Ik dacht dat dit een waarde was die misschien in de EEPROM is terecht gekomen en die heb ik gepoogd te resetten, maar helaas
dat was dus niet de oplossing.
Mijn vraag is dus hoe kan ik dit probleem oplossen?

vr.gr.

Leendert

3drob
Berichten: 548
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Problemen met TRONXY X3S en RAMPSboard

Bericht door 3drob » 11 jun 2018, 09:12

Hallo Leendert,

Hoe kom je aan die 0,4MM? Heb je die gemeten?

En die 31CM
Je heb in de instellingen de breedte lengte en hoogte ingesteld.
Dan moet de printer dus op gegeven moment wel stoppen!

Een vraagje?
Doet jou eindstop schakelaar(eindschakelaar) het wel?
Als de printer naar beneden gaat en je drukt even op dat schakelaartje,
Stop de printer dan?

En je zegt:
En dan geef ik opdracht Print en gaat de z-as direkt naar beneden terwijl ik alles op nul heb staan volgens code 114.
bedoel je dan ook dat de printer(Nozle) dan nog niet heet/warm is?

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Guzzi1+
Berichten: 5
Lid geworden op: 22 mei 2018, 20:20
Contacteer:

Re: Problemen met TRONXY X3S en RAMPSboard

Bericht door Guzzi1+ » 11 jun 2018, 19:06

Hallo Ben.

Bedankt voor je reactie.
Die 0,4 mm is de afstand van de nozzle en het bed, misschien niet erg nauwkeurig maar een A4 velletje dus.
Mijn eindschakelaars werken alle 3 en met de code 119 (geloof ik ) kan ik zien of ze werken.
Als ik dan via Pronterface de 0 stand aangeef lijkt alles in orde.
Dan geef ik aan "ga printen "en dan gaat Z ineens naar beneden en staat er op mijn display -31 cm.
Dat heb ik in de instellingen niet aangegeven en zeker niet naar beneden.
De nozzle en het bed zijn op temperatuur want anders kun je geen "start printen " geven.
Dus voordat ik start met printen staat in het display Z=0 en even na het starten Z =-31.
Ra ra wat is er aan de hand.

Leendert

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten